Στις μέρες μας που η τεχνολογία καταλαμβάνει αρκετό μέρος του χρόνου στις ζωές μας, είναι αρκετά σημαντικό τα παιδιά να ασχολούνται όσο το δυνατόν λιγότερο με αυτή ιδίως στην πολύ μικρή τους ηλικία που τότε αρχίζει να διαμορφώνεται η προσωπικότητά τους.
Τα παιδιά εκτός από τον ύπνο, το φαγητό, το νερό, τα ρούχα και τα παιχνίδια, χρειάζονται απαραίτητα και τα βιβλία. Τα βιβλία προσφέρουν πληθώρα από οφέλη στα παιδιά, καθώς τα βοηθούν να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σε σκεπτόμενοι ενήλικες.


Παιδικά Βιβλία Όλων Των Εποχών

1. Ο Μικρός Πρίγκιπας

Το βιβλίο αυτό είναι χαραγμένο στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας. Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο Σαχάρα. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί (τον Μικρό Πρίγκιπα), γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από τον καινούργιο του φίλο. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά του διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι (ελάχιστοι) περισσότερο «ανθρώπινοι». Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει να απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.



2. ΟΛΙΒΕΡ ΤΟΥΙΣΤ

Το μυθιστόρημα του Ντίκενς "Όλιβερ Τουίστ" δεν είναι μόνο το πιο δημοφιλές έργο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα, αλλά και ένα από τα πιο αγαπημένα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Ο μικρός Όλιβερ συγκινεί πάντα και η ζωή του αποτελεί κοινωνικό ευαγγέλιο. Ο Όλιβερ Τουίστ ήταν ένα παιδί που γεννήθηκε μια νύχτα σε άσυλο. Η μητέρα του ερχόταν από μακριά χωρία να γνωρίζουν από πού. Η φτωχή γυναίκα ξεψύχησε αφού ζήτησε να της δώσουν το νεογέννητο. Τους πρώτους μήνες της ζωής του, ο Όλιβερ τους πέρασε στο άσυλο των απόρων.



3. Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Οι περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής τεχνολογίας. Πρόκειται για κλασικό έργο παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας του Βρετανού συγγραφέα και μαθηματικού Τσαρλς Λούγτουϊτζ Ντότζσον, περισσότερο γνωστού με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ, που κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1865. Περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο. Η ιστορία χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία αλληγορίας, μέσα από τα οποία ο Κάρολ καυτηριάζει γεγονότα και αντιλήψεις της εποχής του.


4. Ένα παιδί μετράει τ' άστρα

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα είναι μυθιστόρημα, του Έλληνα συγγραφέα Μενέλαου Λουντέμη. Εκδόθηκε το 1956, από τον εκδοτικό οίκο «Δίφρος»Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά έργα του συγγραφέα.

Το βιβλίο περιγράφει τους αγώνες και τους κόπους που καταβάλει ένα παιδί, ο Μέλιος, για να μορφωθεί, να πάει στο σχολείο και τελικά να επιβιώσει. 




5. Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας είναι παιδικό βιβλίο του 1964 του Βρετανό συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ. Θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παιδικής τεχνολογίας. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας εκδόθηκε πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1964 και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο.



6. 30 Γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ

Οι "30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ" είναι μία ιδιαίτερη συλλογή ιστοριών που κεντρίζουν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον καλούν να γνωρίσει με έναν πρωτότυπο τρόπο τη ζωή και το έργο των προσωπικοτήτων που περιλαμβάνει. Η συγγραφέας Στέλλα Κάσδαγλη αποφάσισε να καταθέσει τη δική της οπτική για τις σπουδαίες στιγμές και τα επιτεύγματα ξεχωριστών γυναικών από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες πέτυχαν με το έργο τους σημαντικές νίκες σε εποχές όπου οι γυναίκες δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε καν να ονειρευτούν, ούτε καν να τολμήσουν να αρθρώσουν όσα επιθυμούσαν. Γιατί για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος χρειάζεται να πιστέψουμε στη δύναμη που κρύβει μέσα της κάθε μικρή μας ηρωίδα, κάθε κορίτσι.


7. Ματίλντα

Παραμύθι και πραγματικότητα, δεξιοτεχνία, γνώση και ταλέντο - αυτά χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να μας οδηγήσει σ' έναν κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος μας και που ίσως μία μέρα να τον κερδίσουμε. Η Ματίλντα είναι ένα έξυπνο, λογικό, τρυφερό και αξιαγάπητο παιδί που είναι καλό να γίνει το φωτεινό παράδειγμα για όλους.



8. Η Δόνα Τερηδόνα

Παραμύθι και πραγματικότητα, Η Δόνα Τερηδόνα, μια πεντάμορφη αρχόντισσα, έχει το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου. Όσο όμως γλυκό και φωτεινό είναι το χαμόγελό της, τόσο σκοτεινή και μοχθηρή είναι η ψυχή της. Έτσι, λοιπόν, όταν μια μέρα ο πιστός της καθρέφτης την πληροφορεί ότι ένα κοριτσάκι που το λένε Λουκία έχει ένα χαμόγελο ακόμα πιο όμορφο από το δικό της, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα ύπουλο σχέδιο για να της καταστρέψει τα δόντια. Θα πετύχουν τα υποχθόνια σχέδια της Δόνας Τερηδόνας;