Τα βρεφικά ρούχα είναι ευαίσθητα και απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και καθαρισμό, προκειμένου να μείνουν ασφαλή και καθαρά για τα μωρά μας!

Εδώ είναι μερικοί πρακτικοί οδηγοί που μπορούμε να ακολουθήσουμε για την περιποίηση των βρεφικών ρούχων.


↬ Διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες φροντίδας: Προτού πλύνουμε ή καθαρίσουμε οποιοδήποτε βρεφικό ρούχο, διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες φροντίδας που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Αυτό θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τις σωστές μεθόδους καθορισμού και να αποφύγουμε τυχόν ζημιές στα ρούχα.

↬ Προ - επεξεργασία λεκέδων: Αν παρατηρήσουμε λεκέδες στα βρεφικά ρούχα, είναι σημαντικό να τους επεξεργαστούμε, προτού τα πλύνουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο απορρυπαντικό ή κάποια ουσία που αφαιρεί λεκέδες, σε κάθε λεκέ και να την αφήσουμε  κάποια λεπτά να δράσει, πριν προχωρήσουμε στο πλύσιμο.

↬ Χρήση απαλού απορρυπαντικού: Για τον καθαρισμό των βρεφικών ρούχων, προτιμούμε απαλά και υποαλλεργικά απορρυπαντικά. Αποφεύγουμε τη χρήση απορρυπαντικών με έντονα αρώματα ή σκληρές χημικές ουσίες, τα οποία ενδέχεται να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Επιλέγουμε απορρυπαντικά που είναι σχεδιασμένα ειδικά για τα βρεφικά ρούχα και καλό είναι να δοκιμάζουμε να χρησιμοποιούμε μικρή ποσότητα, προκειμένου να αποφεύγουμε τυχόν υπολείμματα στα ρούχα.

↬ Χρήση απαλού κύκλου πλυσίματος: Όταν πλένουμε τα βρεφικά ρούχα, να προτιμούμε τον απαλό κύκλο πλυσίματος. Αυτός ο κύκλος έχει χαμηλότερη ταχύτητα πλυσίματος και προστατεύει τα ρούχα από υπερβολική τριβή και φθορά. Αποφεύγουμε τη χρήση ζεστού νερού, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση ή αλλοίωση των ρούχων.

↬ Αποφεύγουμε τη χρήση χλωρίνης: Η χλωρίνη είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα των μωρών. Αποφεύγουμε λοιπόν, να χρησιμοποιούμε χλωρίνη για τον καθαρισμό των βρεφικών ρούχων και χρησιμοποιούμε ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις, όπως απολυμαντικά χωρίς χλωρίνη, τα οποία είναι κατάλληλα για ευαίσθητο δέρμα.

↬ Στέγνωμα και σιδέρωμα: Απλώνουμε τα ρούχα των μωρών σε μία καθαρή και επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν φυσικά. Αποφεύγουμε τη χρήση στεγνωτηρίου , εκτός αν στην ετικέτα φροντίδας αναφέρεται ρητά ότι το ρούχο μπορεί να στεγνώσει σε στεγνωτήριο. Όταν προχωρούμε στο σιδέρωμα, χρησιμοποιούμε τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία και φυσικά, αποφεύγουμε το να σιδερώνουμε απευθείας πάνω σε στάμπες ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία που πιθανόν να καταστραφούν.

↬ Αποθήκευση σε καθαρό και στεγνό μέρος: Αφού τα βρεφικά ρούχα είναι καθαρά και στεγνά, τα αποθηκεύουμε σε ένα καθαρό και στεγνό μέρος. Είναι σημαντικό να αποφεύγουμε την επαφή των ρούχων με υγρασία ή υπερβολική θερμότητα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μούχλα ή ζημιά στα ρούχα.

↬ Συχνότητα πλυσίματος: Αν και το πλύσιμο των ρούχων για τα μωρά μας, είναι απαραίτητο για την υγιεινή τους, ας προσπαθούμε να μην τα πλένουμε με υπερβολική συχνότητα. Η συχνή πλύση μπορεί να προκαλέσει φθορά στα ρούχα και να μειώσει τη διάρκειά τους. Επομένως, πλένουμε τα ρούχα όταν είναι πραγματικά απαραίτητο και προσπαθούμε να μαζεύουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα, προτού ξεκινήσουμε ένα πλυντήριο.

↬ Επιλέγουμε υψηλής ποιότητας υλικά: Όταν αγοράσουμε βρεφικά ρούχα, είναι σημαντικό να εστιάζουμε στη ποιότητά τους και ότι είναι φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας υλικά.
Στο LittleCottonHouse βρίσκουμε ανθεκτικά ρούχα, καθώς είναι 100% βαμβακερά και τα οποία διατηρούν την αρχική τους εμφάνιση για αρκετό χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι ιδανικά για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού μας.


 



Εφόσον ακολουθήσουμε αυτές τις απλές και πρακτικές συμβουλές που αφορούν τη φροντίδα των βρεφικών ρούχων, μπορούμε και να διατηρήσουμε τα ρούχα των μωρών μας καθαρά, ανθεκτικά και ασφαλή. Αυτό θα εξασφαλίσει όχι μόνο την υγιεινή του μωρού μας, αλλά και τη μακροπρόθεσμη αντοχή και λειτουργικότητα των ρούχων του.

Ας μην ξεχνάμε να απολαμβάνουμε όσο μπορούμε, αυτές τις στιγμές φροντίδας και περίθαλψης του μωρού μας, καθώς αυτές οι στιγμές αποτελούν μία ευκαιρία να συνδεόμαστε μαζί του και να δημιουργούμε ανεκτίμητες αναμνήσεις!